«Микола Міхновський: реабілітована біографія» • Новини

07.05.2014 | Переглядів: 1581

Цьогоріч минає 90 років від дня трагічної смерті відомого політичного діяча, борця за самостійність і незалежність України, нашого земляка Миколи Міхновського. Він народився у селі Турівка, що на Прилуччині і став першим, хто обгрунтував необхідність, глибоку історичну обумовленість боротьби українців за самостійність і незалежність. Усе життя він був приречений іти проти течії. Робив це гаряче, безкомпромісно і настійно, йшлося під час години памяті, присвяченій роковинам смерті відомого земляка. 5 травня, вона відбулась під стінами гімназії № 1, де рік тому було встановлено меморіальну дошку ідеологу української незалежності. Тема - «Микола Міхновський: реабілітована біографія».

Посадовці міста і району, працівники культури та просто небайдужі прилучани прийшли з квітами до меморіальної дошки, щоб вшанувати память борця за українську свободу і незалежність.

Ідеї Миколи Міхновського залишаються актуальними на сучасному тлі історичних, революційних подій в Україні. В одній зі своїх праць ідеолог писав: Україна для українців. Ми не хочемо більше зносити панування чужинців, не хочемо більше зневаги на своїй землі. Саме за ці постулати і сьогоді борються українці.

Саме Прилуцька чоловіча гімназія заклала фундамент свідомості, у майбутньому видатного організатора, інтелектуала, революціонера і просто шляхетної людини Миколи Міхновського. Щоб увіковічнити його память у рідному місті, депутати від всеукраїнського обєдання Свобода вирішали встановити під стінами 1-ї гімназії памятник політичному діячу.

Прикро, але прилучани тільки нещодавно відкрили для себе постать Миколи Міхновського. Тепер із його праць історики черпають знання, роблять історичні дослідження, пишуть нариси. Та ставлять цю відому історичну постать прикладом для наслідування майбутнім поколінням.

По закінченню урочистого мітингу та покладання квітів, усіх присутніх запросили до центру творчості дітей та юнацтва на продовження заходів по вшануванню памяті громадського лідера Миколи Міхновського. Сюди ж завітав і народний депутат України від во

Короткометражний фільм про життя і політичну діяльнсть Миколи Міхновського презентували присутнім під час вечора памяті. Молоде покоління цитувало вірші та співало пісень, які неодмінно мали б підняти патріотичний дух, що так важливо у не простий для України час. Адже головне для кожної людини вміти шанувати себе, своїх батьків, свою землю, свою мову і свою історію. Саме до цього нас колись закликав великий прилучанин Микола Міхновський. І мабуть його ідеї будуть актуальні в усі часи.


Коментарі

Ви повинні авторизуватися на сайті для того, щоб залишати коментарі!

Оберіть соціальну мережу для авторизації:

Останні новини

21.10.2015
У 12 школі встановили енергозаощаджувальні вікна
Відеорепортаж
Детальніше
21.10.2015
Реконструкція стадіону
Ініціативу міського голови Дмитра Барнаша перетворити стадіон «СУПУТНИК» на всенародний об’єкт відбудови уже підтримали десятки небайдужих!  Детальніше
21.10.2015
Вулицю Костянтинівську відремонтували
Відеорепортаж  Детальніше
21.10.2015
Дмитро Барнаш започаткував модернізацію харчоблоків шкіл і садків
Відеорепортаж Детальніше
21.10.2015
На вул. Київській встановили "лежачих поліцейських"
Відеорепортаж
Детальніше
Всі новини

Наші опитування

Як ви попали на мій сайт?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті