Хто переможе: аналіз шансів • Новини

19.05.2014 | Переглядів: 1544
Хто переможе: аналіз шансів

Хто переможе: аналіз шансів

 «Прилуки після 25 травня: прогнози та аналіз ходу виборчих кампаній» – такою була тема дискусійного обговорення, що відбулося минулого вівторка в Прилуцькій міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти. Своїми поглядами ділилися експерти – представники різних галузей життєдіяльності міста: колишній міський голова Анатолій Шамрай, депутат міської ради Владислав Кіча, директор ТОВ «Алітоні» Олена Івасенко, художник Анатолій Риженко та провідний бібліотекар МЦБ Ніна Горбань.

Ініціатором заходу виступив Комітет виборців України в Чернігівській області, керівник якого Володимир Андрійченко окреслив мету зібрання: «Дуже часто ми бачимо ситуацію, коли людина приходить на вибори і голосує неправильно, ставлячи галочки навпроти кандидатів лише з однієї партії. Мовляв, я за парламент голосую так, тож за місцеву владу буду голосувати так само. Наша дискусія проходить задля того, щоб такий вибір більше не повторювався, і особливо, щоб у цьому місті відбулися прозорі вибори. Від місцевих експертів я хотів би почути інформацію про кандидатів – хто є хто, хто ким підтримується, які вподобання місцевих жителів».

Отже, який мер потрібен Прилукам і якими якостями він мусить володіти? На думку Анатолія Шамрая, «…посаду керівника міста повинна зайняти людина молода, амбітна. Прийшов час діяти і змінювати, та при цьому всьому не можна забувати про досвід, який молоді спеціалісти повинні брати у досвідчених кадрів, користуватися ним та прислухатися до нього». А от Анатолій Риженко вважає, що «…перше, чим повинен відрізнятися успішний міський голова – це бути менеджером, кращим із кращих. Брати до себе в команду професіоналів різних галузей, враховуючи здобутки й заслуги цих кадрів, їхнє партійне минуле».

Експерти звернули увагу на те, що лише один кандидат – Дмитро Барнаш – висунутий осередком політичної сили, а саме ВО «Свобода». Разом з тим відомо, що Юрій Беркут, раніше активний соціаліст, нині перебуває під покровительством не так давно виключеного з Партії регіонів Сергія Тигіпка. У свою чергу Ольга Попенко під час Євромайдану показала себе також швидше прихильником ПР. «Якщо говорити про Дмитра Барнаша, то пам’ятатимемо, що на сьогодні «Свобода» має набагато більший рейтинг, ніж перед тим, як вона обиралась до Верховної Ради. Але не думаю, що це йому допоможе, в першу чергу на його корись зараз грають особисті заслуги. Та коли прозвучать слова «Партія регіонів», то прилучани відреагують дуже жорстко, і саме партія призведе до того, що кандидат отримає рейтинг нульовий», – зауважив Владислав Кіча, міркуючи про вплив партійної підтримки на успіх кандидатів.

Учасники дискусії загалом висловили чимало думок з приводу бачення управительського стилю нового очільника Прилук. Зокрема Олена Івасенко акцентувала увагу на бюджетних питаннях, а Ніна Горбань наголосила, що міський голова не повинен постійно «піарити» себе на екрані комунального телебачення, адже мера оцінюють за його діями та звершеннями, а не за частотою появи у ЗМІ.

Невдовзі виборча гонка досягне апогею, і невідомо, які сюрпризи піднесе на фініші той чи інший кандидат. Однак на даному етапі – й на цьому зійшлися думки експертів – найвищі шанси на перемогу має Дмитро Барнаш. Він може розраховувати на успіх як завдяки послідовності своєї кампанії, так і зважаючи на притаманні йому риси, що відповідають основним принципам бачення прилуцькою громадою нового мера: молодість і амбітність, досвід успішного менеджера та непричетність до політики попередньої влади. Втім, відповідь на головне нині для міста питання ми отримаємо після 25 травня, – якщо прилучани проголосують відповідально й виважено, а вибори пройдуть чесно.


Коментарі

Ви повинні авторизуватися на сайті для того, щоб залишати коментарі!

Оберіть соціальну мережу для авторизації:

Останні новини

21.10.2015
У 12 школі встановили енергозаощаджувальні вікна
Відеорепортаж
Детальніше
21.10.2015
Реконструкція стадіону
Ініціативу міського голови Дмитра Барнаша перетворити стадіон «СУПУТНИК» на всенародний об’єкт відбудови уже підтримали десятки небайдужих!  Детальніше
21.10.2015
Вулицю Костянтинівську відремонтували
Відеорепортаж  Детальніше
21.10.2015
Дмитро Барнаш започаткував модернізацію харчоблоків шкіл і садків
Відеорепортаж Детальніше
21.10.2015
На вул. Київській встановили "лежачих поліцейських"
Відеорепортаж
Детальніше
Всі новини

Наші опитування

Як ви попали на мій сайт?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті