Накази громади - новій міській владі • Новини

21.05.2014 | Переглядів: 1550

Зустрітись із керівництвом міста не для того, щоб послухати бравурний звіт про досягнення влади й навіть не з метою «поплакатися» про свої проблеми, а щоб дати чіткі вказівки до дій, – погодьтеся, для Прилук це новинка. Саме таку ініціативу висловила голова об’єднання громадян «Спілка підприємців Прилуччини» Ольга Костюк представникам різних соціальних груп, громадських і профспілкових організацій. На форум «Соціальний захист», що відбувся вчора в міській центральній бібліотеці мені Любові Забашти, всі вони прийшли з конкретними завданнями, які, на їхню думку, першочергово має виконати місцева влада. Останню на форумі представляли в. о. міського голови, секретар міської ради Дмитро Барнаш і начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш. 

Тож які «накази» дали владі учасники форуму? Забігаючи трохи вперед зауважимо, що більшість завдань, котрі випливають із потреб тієї чи іншої соціальної групи, вимагають фінансових вливань. Втім, дехто давав і підказки, як ці фінанси залучити. Представник досить широкої верстви населення – підприємців – Ольга Костюк вважає, що новий мер мусить налагодити діалог між владою та бізнесом, заохотивши підприємців до благодійності. У цьому контексті їй імпонує програма кандидата Дмитра Барнаша, де наголошується, що бізнес повинен бути соціально відповідальним. «Ми знаємо, що за підтримки тоді ще підприємця Барнаша було зроблено багато дитячих майданчиків, що він підтримує низку благодійних програм, допомагаючи комітетам самоорганізації населення, багатодітним сім’ям тощо. Нічого не заважає підприємцям нашого міста створити біля свого магазину красиву клумбу чи дитячий майданчик, заасфальтувати територію чи покласти тротуарну плитку», – резюмувала Ольга Костюк.

Свої рецепти відродження багатостраждального стадіону «Супутник» підготував старший тренер ДЮСШ, голова ФК «Прилуки» Сергій Маценко. Він пропонує заробити необхідні для реконструкції кошти на проведенні футбольних матчів за участю команд майстрів та інших привабливих для глядача змагань, а також відкрити біля стадіону платну цілодобову автостоянку. Голова Молодіжної ради Прилук Марія Кузьменко наголосила на розширенні можливостей для самореалізації молоді шляхом втілення нових творчих проектів, для яких знову-таки необхідний матеріальний ресурс, а ще запропонувала механізм працевлаштування безробітної молоді через взаємодію організації з Центром зайнятості та підприємцями міста.

Про гостру необхідність вирішення кадрової проблеми в медичній галузі міста говорив хірург-онколог Володимир Ляшенко, а його колега з урологічного відділення Олег Шевчук вказав на непропорційне проведення ремонтів: деякі відділення не ремонтуються по кільканадцять років, тоді як кошти йдуть переважно на одні й ті ж самі відділення лікарні. Ідентичну проблему підняла директор центральної бібліотеки міста Людмила Трошина, попросивши допомоги в ремонті стін будівлі ззовні. Голова профспілки працівників культури Євгенія Гнатів висловила побажання створити спеціальний фонд, за рахунок якого талановиті діти могли їздили на конкурси не виключно зусиллями своїх батьків. Освітянську профспілку на форумі представляла Тетяна Заголій, слова якої мають дати поштовх до вирішення найболючішої проблеми всіх учителів і педагогічних працівників міста – несвоєчасної виплати зарплатні. Крім того, вона акцентувала увагу на впровадженні енергозберігаючих технологій як методу бюджетної економії.

Досить скромними були так звані накази від найбільш вразливої соціальної групи – інвалідів. Зокрема, голова Прилуцького УТОСу Ніна Таран попросила облаштувати хоча б два звукові світлофори на найбільш завантажених рухом перехрестях. А Наталія Блінова з міської громадської організації «Прилуцьке товариство захисту тварин» попросила сприяння в організації повноцінного притулку для бездомних братів наших менших.

Мовчки послухавши хоча б частину перерахованих вище проблем і завдань, можна було б скласти непогану передвиборчу програму. Але слід відзначити, що діалог на форумі не був одностороннім: в. о. міського голови час від часу підключався до розмови, зупиняючись на тих питаннях, вирішення яких уже в процесі, та спонукаючи співбесідників до спільного пошуку, щоб співпраця влади з громадою була тісною й обопільною.

– Те, що ми з вами сьогодні обговорили, стане першочерговими соціальними ініціативами нової міської влади. Ваші пропозиції сприймаю як наказ у своїй подальшій діяльності. Щось можна зробити вже зараз, щось потребує більш глибокого вивчення для подальшої реалізації, але немає нічого нездійсненного, – сказав Дмитро Барнаш. – Я управлінець, і я знаю, як розвивати місто Прилуки.

Віталій Денисов


Коментарі

Ви повинні авторизуватися на сайті для того, щоб залишати коментарі!

Оберіть соціальну мережу для авторизації:

Останні новини

21.10.2015
У 12 школі встановили енергозаощаджувальні вікна
Відеорепортаж
Детальніше
21.10.2015
Реконструкція стадіону
Ініціативу міського голови Дмитра Барнаша перетворити стадіон «СУПУТНИК» на всенародний об’єкт відбудови уже підтримали десятки небайдужих!  Детальніше
21.10.2015
Вулицю Костянтинівську відремонтували
Відеорепортаж  Детальніше
21.10.2015
Дмитро Барнаш започаткував модернізацію харчоблоків шкіл і садків
Відеорепортаж Детальніше
21.10.2015
На вул. Київській встановили "лежачих поліцейських"
Відеорепортаж
Детальніше
Всі новини

Наші опитування

Як ви попали на мій сайт?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті